Kom meer te weten over ZP Coaching & Advies!

ZP Coaching & Advies is er voor hen die een beter leven voor zichzelf willen creëren, maar ook voor organisaties die anderen helpen een beter leven voor zichzelf te willen creëren.

Mijn werkwijze gaat altijd uit van de liefde voor jezelf en om de intentie om je liefde te delen met je medemens. Een bijdrage leveren aan een betere wereld is voor mij geïmpliceerd in het leven en zou altijd het doel van werk moeten zijn.

Helaas is de wereld hier momenteel nog niet op ingericht en werken we mijn inziens te veel vanuit de drang om geld verdienen en/of macht te vergaren. Of tenminste, dat is wat ik heb gezien in mijn leven, heb ondervonden gedurende mijn carrière én haal uit mijn individuele coaching en advies gesprekken.

Niet dat al die mensen de personificatie van dit waren, maar wel dat zij geloven dat dit is hoe de wereld in elkaar steekt.

Op die manier naar de wereld kijken uit zich vaak in resultaatgericht werken met een structurele groei als uitgangspunt. Deze visie op de wereld werkt uitputtend op zowel korte als lange termijn en creëert logge, inefficiënte en onoverzichtelijke (bedrijfs)structuren.

Hierin participeren zou een bewuste keuze moeten zijn en niet het doel van het leven van iemand moeten zijn. Hiermee bedoel ik dat het nastreven van een ``succesvolle carrière`` wat mij betreft een illusie is en afbreuk doet aan het mens zijn.

Mens zijn is voor mij in de eerste plaats de liefde vinden en daar voldoening en betekenis uit halen. Liefde komt in vele vormen en gedaanten en heeft wat mij betreft nooit iets met geld en/of macht te maken.

Wel heeft liefde altijd te maken met andere mensen liefhebben, je creativiteit uiten en je omgeving beter maken. Dat je jezelf gedurende de uiting daarvan kunt onderhouden doordat je geld krijgt voor je inspanningen is voor mij het logische gevolg.

Weten wanneer het genoeg is en dus gematigdheid is voor mij de sleutel tot een gebalanceerd, fijn en rustig leven. Iets wat we volgens mij allemaal nodig hebben én wat we in ons diepste zijn wensen te bereiken.

Ik ben voor een meer lokale economie en ik ben tegenstander van het kapitalisme en het globalisme. Ik geloof dat het kapitalisme in de huidige vorm een gefragmenteerd communisme is en de meeste bedrijven een dictatuur in de zuiverste vorm zijn.

Wel hebben zij de kans om het beter te doen en oprecht een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Maar zodra de rijkdom vloeit, worden eens zo zuivere intenties al snel over boord gegooid en komt de mens op de tweede plaats. De mens moet plaats maken voor de verrijking van een individu of een kleine groep mensen.

Lijkt dat niet op de uitwerking van het communisme, maar dan op een kleine schaal?

Ik wordt daar misselijk van en zal altijd opstaan tegen dit soort praktijken. Ik ben allergisch voor ``zo werkt het nou eenmaal`` en ik vind dat we hier als individu en als mens tegen op moeten staan. Dat iemand anders de macht over jou heeft is een illusie en iedereen heeft altijd de keus om op te staan en een ander pad te bewandelen.

Ik geloof heilig dat, wanneer je opstaat tegen dit, of ander onrecht, liefde samen met je opstaat en je helpt om te bereiken wat je wil bereiken. Dat liefde je opvangt op het moment dat je een sprong in het diepe waagt ten behoeve van een betere leven voor jezelf en je naasten.

Ik ben een idealist en ik geloof dat we op weg zijn naar een wereld vol liefde, vrede en samenhorigheid. Ik geloof ook dat deze wereld nog ver weg is, maar tegelijkertijd ligt deze ook recht voor onze neus.

Als we maar met z'n alle tegelijk besluiten lief voor elkaar te zijn en dat vervolgens ook oprecht te doen...

Wil jij gecoacht worden of advies krijgen van iemand die op bovenstaande manier naar de wereld kijkt?