Kom meer te weten over de workshops Arbeidscoaching!

De workshopserie Arbeidscoaching is bedoeld voor groepen waarbij de deelnemers op zoek zijn naar een nieuwe baan. De workshops zijn een afgeleide van het traject Arbeidscoaching, maar dan in een ander jasje.

In het eerste onderdeel ``kennismaken`` wordt gebruik gemaakt van het IGA-Model. Door het IGA-model (Intentie - Geloof - Actie) in te zetten creëren jullie een stevig fundament voor het traject.

In het tweede onderdeel ``oriënteren`` wordt een brede arbeidsmarktoriëntatie gedaan om vanuit een gezamenlijk kader het gesprek aan te gaan keuzes te maken.

In het derde onderdeel ``zoekprofiel`` wordt er individueel een kader opgesteld die als leidraad dient in de zoektocht naar een passende werkplek.

In het vierde onderdeel ``solliciteren`` draait het om het inzetten van het zoekprofiel en het opstellen van een CV en sollicitatiebrief. Dit alles met als uitgangspunt om kansen te creëren.

In het vijfde onderdeel ``verwachtingen`` draait het om het scheppen van de juiste verwachtingen bij alle belanghebbenden in de arbeidsrelatie. Dit, om een zo hoog mogelijke kans op een duurzaam resultaat te creëren.

Onderstaand een overzicht van de verschillende onderdelen van de workshops Arbeidscoaching.

 • 1
  Kennismaken

  Bespreek de individuele drijfveren van de deelnemers.

 • 2
  Oriënteren

  Verken de arbeidsmarkt aan de hand van negen werkomgevingen.

 • 3
  Zoekprofiel

  Bepaal de kaders van de zoektocht naar een passende werkplek.

 • 4
  Solliciteren

  Pas het zoekprofiel toe en start vanuit een goede basis.

 • 5
  Verwachtingen

  Creëer de juiste verwachtingen voor een duurzaam resultaat.

Arbeidsmarktoriëntatie

Binnen het traject Arbeidscoaching wordt gebruik gemaakt van de module ``Arbeidsmarkt``.

Het doel van deze module is om de complexe arbeidsmarkt op een eenvoudige manier weer te geven. Door dit document te gebruiken kunnen jullie vanuit hetzelfde kader het gesprek voeren met elkaar. Dit zorgt voor een efficiëntere dienstverlening en minder ruis in de workshops.

In de module Arbeidsmarkt is de arbeidsmarkt opgedeeld in negen omgevingen. Deze worden beschreven aan de hand van omgevings- en cultuurkenmerken, het werkproces, instroommogelijkheden en werktijden.

Voor een verdieping kan gebruikt gemaakt worden van VR Works. Gebruik de combinatie van de module Arbeidsmarkt en VR Works voor een compleet oriëntatieavontuur!

Download hier de documenten!

Klik op onderstaande button om het desbetreffende document te downloaden.

Mogelijkheden voor maatwerk

Het kan natuurlijk zo zijn dat je ondersteuning wil hebben bij de implementatie of jezelf en je collega's wil laten trainen met het gebruik van de trajecten en workshops.

Dat kan, en daarnaast kunnen de trajecten en workshops ook aangepast worden aan een specifieke huisstijl óf worden aangevuld met al bestaande dienstverlening.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.