Kom meer te weten het traject Arbeidscoaching!

Het traject Arbeidscoaching is bedoeld voor individuele coaching van iemand die op zoek is naar een nieuwe baan. Het traject is modulair en bestaat uit vijf onderdelen.

Zelfregie van de deelnemers staat centraal zodat de professional een meer sturende rol aan kan nemen. De professional geeft informatie en opties, de deelnemer maakt keuzes en voert uit.

In het eerste onderdeel ``kennismaken`` wordt gebruik gemaakt van het IGA-Model. Door het IGA-model (Intentie - Geloof - Actie) in te zetten creëren je een stevig fundament voor het traject.

In het tweede onderdeel ``oriënteren`` wordt brede arbeidsmarktoriëntatie gedaan om vanuit een gezamenlijk beeld keuzes te gaan maken. De uitkomsten van de oriëntatiereis is een zoekprofiel.

Dan is het tijd voor actie!

In het derde onderdeel ``organiseren`` draait het om kansen creëren. Door het zoekprofiel is er een kader beschikbaar waaraan kansen getoetst kunnen worden. Op deze manier wordt er meer mensgericht gewerkt en stijgen de kansen op een duurzaam resultaat enorm!

Zodra er kansen voorbij komen (sollicitatiegesprekken), is het tijd voor het vierde onderdeel ``voorbereiden``. Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt zeker voor het voeren van een sollicitatiegesprek.

Zodra er een kans verzilverd is, wordt de focus van het traject verlegd naar het creëren van een duurzaam resultaat. Het vijfde onderdeel ``jobcoaching`` is hier de ideale tool voor!

Onderstaand een overzicht van de modulaire structuur van het traject Arbeidscoaching.

 • 1
  Kennismaken

  Leer elkaar kennen gedurende twee bijeenkomsten.

 • 2
  Oriënteren

  Stel een zoekprofiel op na uitgebreide arbeidsmarktoriëntatie.

 • 3
  Organiseren

  Stel een basis CV en brief op en ga op zoek naar kansen.

 • 4
  Voorbereiden

  Bereid je voor en zorg ervoor dat kansen verzilverd worden.

 • 5
  Jobcoaching

  Ga aan de slag en zorg voor een duurzaam resultaat.

Arbeidsmarktoriëntatie

Binnen het traject Arbeidscoaching wordt gebruik gemaakt van de module ``Arbeidsmarkt`` of de module ``Vrijwilligerswerk``.

Het doel van de modules is om de complexe arbeidsmarkt op een eenvoudige manier weer te geven. Door dit document te gebruiken kun je vanuit hetzelfde kader het gesprek voeren met de deelnemer. Dit zorgt voor een efficiëntere dienstverlening en minder ruis in de gesprekken.

In de module Arbeidsmarkt is de arbeidsmarkt opgedeeld in negen omgevingen. Deze worden beschreven aan de hand van omgevings- en cultuurkenmerken, het werkproces, instroommogelijkheden en werktijden.

Voor een verdieping kan gebruikt gemaakt worden van VR Works. Gebruik de combinatie van de module Arbeidsmarkt en VR Works voor een compleet oriëntatieavontuur!

Indien een betaalde baan (nog) niet tot de mogelijkheden van een deelnemers behoort, kan de module Vrijwilligerswerk uitkomst bieden!

Download hier het volledige traject!

Klik op onderstaande button om het desbetreffende document te downloaden.

Mogelijkheden voor maatwerk

Het kan natuurlijk zo zijn dat je ondersteuning wil hebben bij de implementatie of jezelf en je collega's wil laten trainen met het gebruik van de trajecten en workshops.

Daarnaast kunnen de trajecten en workshops ook aangepast worden aan een specifieke huisstijl óf worden aangevuld met al bestaande dienstverlening.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Hulp nodig?

Neem contact op